Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5246
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5246
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 120 st.C.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Następnie,cały czas ubijając dosypujemy po łyżce cukru.Piana musi być sztywna,biała,lśniąca,nie może być wyczuwalny cukier.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy beziki z rękawa cukierniczego,lub wykładamy łyżką.
Pieczemy ok. 1,5 godz. w piekarniku rozgrzanym do 120 st.C.Bezy muszą być leciutko złote.
SMACZNEGO:-)