Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 120 st.C.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Następnie,cały czas ubijając dosypujemy po łyżce cukru.Piana musi być sztywna,biała,lśniąca,nie może być wyczuwalny cukier.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy beziki z rękawa cukierniczego,lub wykładamy łyżką.
Pieczemy ok. 1,5 godz. w piekarniku rozgrzanym do 120 st.C.Bezy muszą być leciutko złote.
SMACZNEGO:-)