Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 120 st.C.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Następnie,cały czas ubijając dosypujemy po łyżce cukru.Piana musi być sztywna,biała,lśniąca,nie może być wyczuwalny cukier.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy beziki z rękawa cukierniczego,lub wykładamy łyżką.
Pieczemy ok. 1,5 godz. w piekarniku rozgrzanym do 120 st.C.Bezy muszą być leciutko złote.
SMACZNEGO:-)