Do góry

Desery Przepis na:

Biała kiełbasa na cebuli

Biała kiełbasa na cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa na cebuli"

Składniki

  • 70 dag białej kiełbasy parzonej
  • 6 dużych czerwonych cebul
  • 50 ml czerwonego wina wytrawnego
  • 2 łyżki kremu balsamicznego
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • łyżka syropu klonowego lub miodu
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka majeranku
  • 3 łyżki oliwy
  • pieprz czarny
  • sól morska
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Biała kiełbasa na cebuli

Przygotowanie

  1. Karmelizowana cebula sprawia, że to danie zawsze zachwyca gości. Małgorzata Hert z Ostrowca Św.

  2. 60 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 6-8 porcji

  3. Każdą kiełbaskę kroję na połowę, smaruję oliwą i układam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piekę w 200°C około 20-30 minut. W tym czasie obieram cebulę i kroję w cienkie piórka.

  4. Na patelni rozgrzewam masło, dodaję cebulę i smażę. Kiedy cebulka troszkę zmięknie dodaję wino, cukier, syrop klonowy i krem balsamiczny. Duszę na średnim ogniu około 15 minut.

  5. Następnie dodaję przyprawy i duszę jeszcze wszystko razem około 15 minut – aż sos odparuje, a cebulka będzie miękka. Na cebuli układam upieczone kiełbaski. Podaję gorące.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń