Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne rozwiązanie dla osób dbających o figurę.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Oddziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę.
Przesiej mąkę.
Żółtka zmiksuj z twarogiem i ciągle miksując dodawaj odżywkę białkową i przesianą mąkę.
Dodaj pianę z białek miksuj jeszcze chwilę na małych obrotach.
Masę wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie tortownica o średnicy 24cm).
Piecz w temperaturze 180 stopni C przez godzinę. Potem pozostaw sernik na kratce piekarnika do ostygnięcia.
Przed podaniem dekoruję ciasto serkiem "Bieluch" i owocami (na zdjęciu mango i granat).