Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik przygotowany na bazie sera twarogowego. Łatwy i bardzo smaczny posmakuje na pewno dzieciom. Doskonały na nadchodzący dzień dziecka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9105
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9105
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Truskawki myję, usuwam szypułki, wycieram z nadmiaru wody. Kroję na ćwiartki. Galaretkę rozpuszczam w 250 ml wrzącej wody. Dodaję pokrojone truskawki. Studzę. Gdy żelatyna zacznie tężeć, wkładam ja do lodówki, aby całkowicie stężała. Twaróg mielę dwa razy. Następnie ucieram go z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie. Z jogurtu naturalnego gęstego odkładam dwie łyżki. Pozostały jogurt dodaję do masy twarogowej. Gdy żelatyna stężeje, dodaje do niej jogurt i lekko odgrzewam. Powoli wlewam do masy twarogowo-jogurtowej. Biszkopty wykładam na dno tortownicy. Na biszkopty wykładam połowę masy twarogowej. Odkładam na 30 minut do zastygnięcia w lodówce. Stężałą galaretkę kroję na kwadraty. Wykładam na pierwsza warstwę twarogową. Następnie na galaretkę wykładam drugą połowę masy twarogowej. Odstawiam do lodówki, aby zastygła.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga!