Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik przygotowany na bazie sera twarogowego. Łatwy i bardzo smaczny posmakuje na pewno dzieciom. Doskonały na nadchodzący dzień dziecka.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Składniki
Truskawki myję, usuwam szypułki, wycieram z nadmiaru wody. Kroję na ćwiartki. Galaretkę rozpuszczam w 250 ml wrzącej wody. Dodaję pokrojone truskawki. Studzę. Gdy żelatyna zacznie tężeć, wkładam ja do lodówki, aby całkowicie stężała. Twaróg mielę dwa razy. Następnie ucieram go z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie. Z jogurtu naturalnego gęstego odkładam dwie łyżki. Pozostały jogurt dodaję do masy twarogowej. Gdy żelatyna stężeje, dodaje do niej jogurt i lekko odgrzewam. Powoli wlewam do masy twarogowo-jogurtowej. Biszkopty wykładam na dno tortownicy. Na biszkopty wykładam połowę masy twarogowej. Odkładam na 30 minut do zastygnięcia w lodówce. Stężałą galaretkę kroję na kwadraty. Wykładam na pierwsza warstwę twarogową. Następnie na galaretkę wykładam drugą połowę masy twarogowej. Odstawiam do lodówki, aby zastygła.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga!