Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt jest wyrośnięty i puszysty,można z jednego placka zrobić nawet trzy spody do innych ciast.można go zamrozić i wykorzystać za jakiś czas polecam!!!!!!!!!!!!!!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11002
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9498
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11002
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9498
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
przygotować należy blaszkę -można dać pergamin na dno, ja po prostu smaruję tłuszczem i obsypuję bułką tartą.
następnie należy oddzielić białko od żółtek,białko ubić na pianę z wodą, następnie doda cukier i także ubić na sztywno( nie jest ta pianka całkiem sztywna proszę się nie denerwować )do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać .Obie mąki i proszek wymieszać razem, a następnie po dodaniu ostatniego żółtka wsypać do masy i delikatnie wymieszać.Tak przygotowane ciasto wylać na blaszkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury od 170 -do 190 stopni.Piec od 20 do 40 min.sprawdzać, ale rzadko patyczkiem, gdy jest gotowe wyłączyć piec, nie wyciągać niech ostygnie spokojnie bo w innym wypadku opadnie i nici z pięknego biszkopta Niestety trzeba się trzymać niektórych reguł ::)))