Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z czereśniami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1199
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11748
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1442
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1199
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11748
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1442
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180oC. Jajka ubij w całości z cukrem na puszysto. Dodaj wodę i chwilę delikatnie ubijaj. Na koniec wmieszaj przesianą mąkę, kakao i proszek do piecz. Ciasto wlej do natłuszczonej, wysypanej np. bułką tartą tortownicy (śr. 24 cm, najlepiej z kominem). Piecz ok. 40 min (do suchego patyczka). Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder i jeszcze chwilę ubijaj. Rozłóż na cieście z czereśniami i miętą.Źródło: Świat kobiety