Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z czereśniami"
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 31
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Odsłon: 9
Przepis na soczyste i aromatyczne kotlety wieprzowe przygotowywane w frytkown...
Odsłon: 31
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180oC. Jajka ubij w całości z cukrem na puszysto. Dodaj wodę i chwilę delikatnie ubijaj. Na koniec wmieszaj przesianą mąkę, kakao i proszek do piecz. Ciasto wlej do natłuszczonej, wysypanej np. bułką tartą tortownicy (śr. 24 cm, najlepiej z kominem). Piecz ok. 40 min (do suchego patyczka). Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder i jeszcze chwilę ubijaj. Rozłóż na cieście z czereśniami i miętą.Źródło: Świat kobiety