Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z czereśniami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12928
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12928
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4667
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180oC. Jajka ubij w całości z cukrem na puszysto. Dodaj wodę i chwilę delikatnie ubijaj. Na koniec wmieszaj przesianą mąkę, kakao i proszek do piecz. Ciasto wlej do natłuszczonej, wysypanej np. bułką tartą tortownicy (śr. 24 cm, najlepiej z kominem). Piecz ok. 40 min (do suchego patyczka). Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder i jeszcze chwilę ubijaj. Rozłóż na cieście z czereśniami i miętą.Źródło: Świat kobiety