Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie ciasto z delikatnym kremem z serka mascarpone i śmietanki.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 704
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22730
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15093
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45297
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 704
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22730
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15093
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45297
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, po czym dodajemy przesianą mąkę, mieszamy delikatnie do połaczenia. Pieczemy ok 25 min w temperaturze 170 st. Studzimy, przecinamy na dwa cienkie blaty.
Schłodzoną śmietanę ubijamy, stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy/pastę waniliową. Pod koniec ubijania dodajemy zimny serek, ubijamy krótko na niższych obrotach tylko do połączenia serka i śmietany w jednolitą masę. Blaty lekko nasączamy przegotowaną wodą z sokiem z cytryny lub zalewą z owoców (jeśli mamy puszkowe, u mnie była to zalewa z gruszek). Smarujemy obficie pierwszy blat masą (2/3 masy), układamy pokrojone w plastry owoce, przykrywamy drugim blatem, wykładamy resztę masy na wierzch i boki ciasta, dekorujemy owocami. Posypujemy startą białą czekoladą i odstawiamy do schłodzenia na kilka godzin, a najlepiej na noc.