Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie ciasto z delikatnym kremem z serka mascarpone i śmietanki.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 159
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2018
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 502
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 159
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2018
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 502
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, po czym dodajemy przesianą mąkę, mieszamy delikatnie do połaczenia. Pieczemy ok 25 min w temperaturze 170 st. Studzimy, przecinamy na dwa cienkie blaty.
Schłodzoną śmietanę ubijamy, stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy/pastę waniliową. Pod koniec ubijania dodajemy zimny serek, ubijamy krótko na niższych obrotach tylko do połączenia serka i śmietany w jednolitą masę. Blaty lekko nasączamy przegotowaną wodą z sokiem z cytryny lub zalewą z owoców (jeśli mamy puszkowe, u mnie była to zalewa z gruszek). Smarujemy obficie pierwszy blat masą (2/3 masy), układamy pokrojone w plastry owoce, przykrywamy drugim blatem, wykładamy resztę masy na wierzch i boki ciasta, dekorujemy owocami. Posypujemy startą białą czekoladą i odstawiamy do schłodzenia na kilka godzin, a najlepiej na noc.