Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie ze śliwkami to jedno z tych dań, które od razu kojarzą nam się z Boży...
Odsłon: 91
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 61
Fasola z dynią i wędzonką jest daniem idealnym na ciemny, ponury listopad. Ar...
Odsłon: 45
Przepis na Sałatkę Cezar z oryginalnym sosem na bazie żółtka z dodatkiem anch...
Odsłon: 40
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Śledzie ze śliwkami to jedno z tych dań, które od razu kojarzą nam się z Boży...
Odsłon: 91
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 61
Fasola z dynią i wędzonką jest daniem idealnym na ciemny, ponury listopad. Ar...
Odsłon: 45
Przepis na Sałatkę Cezar z oryginalnym sosem na bazie żółtka z dodatkiem anch...
Odsłon: 40
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, oliwę i dokładnie wymieszać. Wlać do tortownicy i piec do 30 min w tem.180C
Mak zalać wrzącą wodą.Po 20 min zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie odlać wodę zemleć mak 2 razy w maszynce. Do maku dodać jajka mąkę ziemniaczaną oraz zapach.
Zagotować margarynę z cukrem (3/4 szkl.) i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gęstniejącą gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Polać polewą kakaową i posypać kokosem. Smacznego!