Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt z orzeźwiającą masą"
Nawet największy kuchenny nieudacznik poradzi sobie ze zrobieniem tego ciasta...
Odsłon: 513
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4659
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3124
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 252
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4659
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3124
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 252
Składniki
Przygotuj biszkopt: żółtka oddziel od białek. Białka wymieszaj z solą i ubij, powoli dosypując cukier waniliowy oraz 1/2 szkl. cukru.
Pianę wymieszaj z sokiem i skórką cytrynową. Dodaj żółtka. Wsyp obydwie mąki oraz proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Piecz je ok. 35 minut w temp. 175 st. Dobrze wystudź. Następnie biszkopt rozetnij na 2 równe blaty.
Porzeczki przebierz, odłóż trochę do dekoracji, resztę oderwij od gałązek. Żelatynę namocz i rozpuść wg przepisu na opakowaniu.
Śmietanę połącz z cukrem oraz cukrem waniliowym i ubij. Bitą śmietanę wymieszaj z likierem oraz żelatyną. Do tężejącej masy dodaj porzeczki. Spodni blat ułóż w tortownicy. Rozsmaruj na nim krem.
Przykryj drugim biszkoptem. Schładzaj 4 godz. Odłożone owoce oprósz cukrem pudrem. Udekoruj nimi tort. Ewentualnie posyp go jeszcze cukrem pudrem.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
truskawkowa kostka straciatella
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
truskawkowa kostka straciatella
...sezon truskawkowy rozpoczęty to i ciasto z galaretką i truskawkami musi by...
Odsłon: 114
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 2167