Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2984
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2984
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatne wymieszać i wylać do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm, wysmarowanej tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170 °C. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i przekroić na dwie części.
Do szklanki wsypać kawę rozpuszczalną i cukier i rozwałkować szklankę z całą zawartością. Zalać gorącą wodą, wymieszać i obsączyć dwie śliwki.
Cukierki Krówki pokroić w plasterki. Masło roztopić, dodać cukierki i razem podgrzewać na małym ogniu, aż masa się połączy. Ciepłą masę wylać na nasączoną ponczem jedną część biszkoptu, a następnie przykryć drugą częścią biszkoptu i nasączyć ponczem.
Gorzką czekoladę połamać na kawałki i przełożyć do małego garnka. Dodać mleko i podgrzewać na małym ogniu, aż masa się połączy. Orzechy włoskie obrać i pokroić. Do letniej roztopionej czekolady dodać orzechy włoskie i wódkę. Wymieszać, wylać na wierzch biszkoptu i rozsmarować.
Białą princessę połamać na kawałki i podzielić na 5 osób, przełożyć do małego garnka i dodać mleko. Podgrzewać na małym ogniu, aż polewa się połączy. Ostudzoną polewą polać biszkoptową krówkę. Włożyć do lodówki na około 4 godziny.