Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z brzoskwiniami"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 102
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1302
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 470
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15546
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 102
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1302
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 470
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15546
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 200°C około 8 minut. Poczekaj, aż biszkopt wystygnie i ostrożnie oderwij papier. Wytnij z ciasta kółka o średnicy szklanki.
Zagotuj mleko z wanilią i wiórkami kokosowymi. Odstaw do wystudzenia. Twaróg utrzyj na gładko z cukrem pudrem, połącz z kokosowo-waniliową masą. Na końcu wmieszaj delikatnie pokrojone, odcedzone brzoskwinie.
Włóż do szklanek po łyżce kremu twarogowego, na to połóż biszkoptowe kółeczko i 1/2 łyżki nutelli. Powtórz czynność jeszcze raz. Na górze rozłóż resztę kremu. Posyp wiórkami, odrobiną polewy i listkami melisy.
Można sobie trochę ułatwić wykonanie tego deseru i biszkopt zastąpić biszkop towymi okrągłymi ciastkami nasączonymi mocnym naparem waniliowej kawy rozpuszczalnej.Źródło: Kobieta i życie