Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z likierem"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1092
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 272
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 240
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1092
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 272
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 240
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj ciasto łyżką.
Rozsmaruj je na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 min w temp. 190 st. Biszkopt wystudź i rozetnij na 2 placki.
Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę. Schłodź. Potem ubij na sztywno. Bitą śmietanę wymieszaj z wiórkami (trochę wiórków odłóż do posypania).
Do kremu dodaj 1/3 likieru. Resztą alkoholu skrop placki. Przełóż je przygotowanym kremem. Schłodź. Posyp odłożonymi wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina