Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z likierem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj ciasto łyżką.
Rozsmaruj je na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 min w temp. 190 st. Biszkopt wystudź i rozetnij na 2 placki.
Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę. Schłodź. Potem ubij na sztywno. Bitą śmietanę wymieszaj z wiórkami (trochę wiórków odłóż do posypania).
Do kremu dodaj 1/3 likieru. Resztą alkoholu skrop placki. Przełóż je przygotowanym kremem. Schłodź. Posyp odłożonymi wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina