Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z likierem"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1286
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1286
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj ciasto łyżką.
Rozsmaruj je na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 min w temp. 190 st. Biszkopt wystudź i rozetnij na 2 placki.
Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę. Schłodź. Potem ubij na sztywno. Bitą śmietanę wymieszaj z wiórkami (trochę wiórków odłóż do posypania).
Do kremu dodaj 1/3 likieru. Resztą alkoholu skrop placki. Przełóż je przygotowanym kremem. Schłodź. Posyp odłożonymi wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina