Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blok czekoladowy ciastko, które zrobimy szybko i z tego co pod ręką. Blok czekoladowy kojarzy mi się z beztroskim dzieciństwem.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36016
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1314
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1798
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36016
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1314
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1798
        
        
                Składniki
W większym garnku umieszczamy masło, cukier, kakao i wodę. Podgrzewamy, mieszając do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich składników. Gotową masę zdejmujemy z palnika.
W misce kruszymy na drobno herbatniki, które wsypujemy do gorącej masy razem z mlekiem w proszku i dokładnie mieszamy.
Posiekane drobno orzechy łączymy z masą i mieszamy.
Masę przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i dekorujemy wg uznania. Mi akurat zostały okruszki herbatników i orzechów. Można również udekorować płatkami migdałów.