Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
NA PROSTOKĄTNYM TORCIE DEKORACJA WYKONANA TAK ŻE IMITUJE NAM BOISKO PIŁKARSKIE , PIŁKARZY MOŻESZ WSTAWIĆ W BARWACH SWOJEJ ULUBIONEJ DRUŻYNY.
PRZYGOTOWANIE BISZKOPTA : Oddzielamy żółta od białek , białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier puder i dalej ubijamy na bardzo sztywno. Do żółtek dodajemy proszek , miksujemy na jednolitą masę , przekładamy do ubitych białek , lekko mieszając łopatką /jednolita masa/ , dodajemy mąkę i delikatnie , ale dokładnie wymieszamy , Tak ładnie i równo wymieszaną masę wykładamy na prostokątną blaszkę o wymiarach ; 40-26- 7 cm. Blaszkę wykładamy dno papierem dp pieczenia, Ładnie wyrównaną masę wkładamy do piekarnika w 180 stop. na 30 min. Po wystudzeniu przekrawamy i robimy trzy płaty .
TAKIEGO BISZKOPTU JESZCZE NIE JEDLIŚCIE , ale trzeba się do nie go przyłożyć .
PRZYGOTOWANIE śMIETANY : Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem ,cukr. waniliowym i olejkiem śmietankowym, odłożyć 50 g. a resztę podzielić na trzy części
PRZYGOTOWANIE MASY : Nie zależnie od owoców tak samo , Umyte i oczyszczone owoce zagotujmy króciutko z dodatkiem 50 ml. wody , i cukru / połowę wagi owoców / dodajemy kw, cytrynowy by utrzymać naturalny kolor owoców , a szczególnie jagód bo wyjdą brzydkie atramentowe. Rozpuszczoną w wodnej kąpieli żelatynę 20g i w 100 ml. wody , Lekko ostudzamy , ale dobrze ciepłą wlewamy do masy , dokładnie mieszając . Wkładamy przygotowaną część ubitęj śmietany i dokładnie mieszamy , Tak przygotowaną masą pokrywamy jeden z krążków , uprzednio nasączony ponczem, przykładamy drugim , nasączmy go , kładziemy drugą masę i nasączonym trzecim krążkiem przykrywamy / nasączoną stroną do środka/
PONCZ TO : 150 ML. WODY , 1 ŁYŻKA STOŁOWA CUKRU I 25 ML. RUMU / AROMATYCZNEGO .
Tak przełożonego torta wkładamy do lodówki by porządnie stężał .
około godziny
Dekoracja :
Po zastygnięciu mas w torcie obłożyć ładnie bitą śmietaną , może być zakolorowana, ale to już ,
Oczywiście pozostawiam do własnej pomysłowości, ale możecie skorzystać wchodząc na moją str. internetowa ; www.kawiarniajoasia.pl.tl
Nie zapomnij zrobić zdjęcia tortowi i zachwyconym gościom.
S M A C Z N E G O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wystarczą dwa słowa. Jest pyszna. Polecam na imprezę, na rodzinne spotkanie....
Odsłon: 9242
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1306
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 91
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 187
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 185
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1306
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 91
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 187
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 185
Składniki
PRZYGOTOWANIE BISZKOPTA : Oddzielamy żółta od białek , białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier puder i dalej ubijamy na bardzo sztywno. Do żółtek dodajemy proszek , miksujemy na jednolitą masę , przekładamy do ubitych białek , lekko mieszając łopatką /jednolita masa/ , dodajemy mąkę i delikatnie , ale dokładnie wymieszamy , Tak ładnie i równo wymieszaną masę wykładamy na prostokątną blaszkę o wymiarach ; 40-26- 7 cm. Blaszkę wykładamy dno papierem dp pieczenia, Ładnie wyrównaną masę wkładamy do piekarnika w 180 stop. na 30 min. Po wystudzeniu przekrawamy i robimy trzy płaty . TAKIEGO BISZKOPTU JESZCZE NIE JEDLIŚCIE , ale trzeba się do nie go przyłożyć . PRZYGOTOWANIE śMIETANY : Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem ,cukr. waniliowym i olejkiem śmietankowym, odłożyć 50 g. a resztę podzielić na trzy części PRZYGOTOWANIE MASY : Nie zależnie od owoców tak samo , Umyte i oczyszczone owoce zagotujmy króciutko z dodatkiem 50 ml. wody , i cukru / połowę wagi owoców / dodajemy kw, cytrynowy by utrzymać naturalny kolor owoców , a szczególnie jagód bo wyjdą brzydkie atramentowe. Rozpuszczoną w wodnej kąpieli żelatynę 20g i w 100 ml. wody , Lekko ostudzamy , ale dobrze ciepłą wlewamy do masy , dokładnie mieszając . Wkładamy przygotowaną część ubitęj śmietany i dokładnie mieszamy , Tak przygotowaną masą pokrywamy jeden z krążków , uprzednio nasączony ponczem, przykładamy drugim , nasączmy go , kładziemy drugą masę i nasączonym trzecim krążkiem przykrywamy / nasączoną stroną do środka/
PONCZ TO : 150 ML. WODY , 1 ŁYŻKA STOŁOWA CUKRU I 25 ML. RUMU / AROMATYCZNEGO . Tak przełożonego torta wkładamy do lodówki by porządnie stężał . około godziny
Dekoracja : Po zastygnięciu mas w torcie obłożyć ładnie bitą śmietaną , może być zakolorowana, ale to już , Oczywiście pozostawiam do własnej pomysłowości, ale możecie skorzystać wchodząc na moją str. internetowa ; www.kawiarniajoasia.pl.tl Nie zapomnij zrobić zdjęcia tortowi i zachwyconym gościom. S M A C Z N E G O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepisy Desery
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 9
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19594