Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyraziste w smaku, odrobine gorzkawe, mocno czekoladowe, bardzo wilgotne i ciężkie, z lekko chrupiącą skórką. Po prostu doskonałe brownie!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5485
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5485
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić masło i dodać gorzką czekoladę. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie ubić jajka ze szczypta soli i cukrem. Delikatnie wmieszać masę jajeczną do masy czekoladowej. Następnie dodać kakao wraz z mąką. Wymieszać wszystkie składniki tylko do ich połączenia. Przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, o wymiarach 25cmx25cm. Maliny delikatnie wcisnąć w ciasto, oprószyć pokrojonymi pistacjami. Piec w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, przez 25 minut. Po upieczeniu studzić w otwartym piekarniku, a następnie na kratce przez kolejną godzinę. Ciasto potrzebuje odpocząć, wtedy zgęstnieje. Przyozdobić pozostałymi malinami i pistacjami. Ps: Dodatki zależą tylko i wyłącznie od Ciebie. Przepis jest na tyle uniwersalny, że zamiast malin i pistacji możesz użyć innych owoców (świeżych lub mrożonych), bakalii, orzechów czy ciasteczek :)