Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brownie z malinami i jagodami"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11065
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3460
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1170
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11065
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3460
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1170
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 356
Składniki
Jagody i maliny umyj w miseczce, przynajmniej dwa razy zmieniając wodę, i delikatnie osusz.
Do rondelka włóż tłuszcz. Dodaj połamane na kawałki obie czekolady oraz cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się rozpuszczą i powstanie gładka, jednolita masa. Zdejmij z ognia, wystudź. Przelej do miski, dodawaj po jednym jajku, mieszając mikserem. Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce suchych składników.
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłóż część owoców (resztę zostaw do dekoracji), lekko wciskając je w ciasto. Piecz 35-40 minut w temperaturze 180° C.
Przygotuj polewę. Śmietankę kremówkę wlej do rondelka, podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, zdejmij z ognia, dodaj posiekaną czekoladę i odstaw na 2-3 minuty. Następnie całość wymieszaj, aż do otrzymania gładkiej masy. Gdy polewa zacznie gęstnieć, posmaruj nią wierzch ciasta i udekoruj pozostałymi owocami.
80 minut Porcja: 400 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie