Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brownie z malinami i jagodami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Jagody i maliny umyj w miseczce, przynajmniej dwa razy zmieniając wodę, i delikatnie osusz.
Do rondelka włóż tłuszcz. Dodaj połamane na kawałki obie czekolady oraz cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się rozpuszczą i powstanie gładka, jednolita masa. Zdejmij z ognia, wystudź. Przelej do miski, dodawaj po jednym jajku, mieszając mikserem. Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce suchych składników.
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłóż część owoców (resztę zostaw do dekoracji), lekko wciskając je w ciasto. Piecz 35-40 minut w temperaturze 180° C.
Przygotuj polewę. Śmietankę kremówkę wlej do rondelka, podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, zdejmij z ognia, dodaj posiekaną czekoladę i odstaw na 2-3 minuty. Następnie całość wymieszaj, aż do otrzymania gładkiej masy. Gdy polewa zacznie gęstnieć, posmaruj nią wierzch ciasta i udekoruj pozostałymi owocami.
80 minut Porcja: 400 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie