Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalne połączenie krokietów i brzoskwiń. Danie doskonałe i jako deser i jako obiad. Smaki ciekawe i interesujące.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 395
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 395
Składniki
Ciasto: Jajka, cukier, mąkę, olej oraz 250 ml mleka miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Stopniowo dolewamy kolejne 250 ml mleka. mieszamy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju. Smażymy naleśniki. Studzimy. Na wystudzonych naleśnikach smarujemy po dwie łyżki dżemu brzoskwiniowego. Zawijamy jak byśmy przygotowywali krokiety czyli w kopertę. Krokiety obtaczamy w jajkach i w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.