Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowe krokiety

Brzoskwiniowe krokiety

Autor:

Przepisów i artykułów: 292 Ocena: 1926

Dodano:

Odsłon: 378

Niebanalne połączenie krokietów i brzoskwiń. Danie doskonałe i jako deser i jako obiad. Smaki ciekawe i interesujące.

Składniki

  • mleko 3,2% 500 ml
  • mąka pszenna Typ 500 300 g
  • cukier 30 g
  • olej 20 ml
  • jajka 2 szt.
  • dżem brzoskwiniowy 320 g
  • Bułka tarta 120 g
  • jajka 2 szt.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Brzoskwiniowe krokiety

Przygotowanie

  1. Ciasto: Jajka, cukier, mąkę, olej oraz 250 ml mleka miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Stopniowo dolewamy kolejne 250 ml mleka. mieszamy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju. Smażymy naleśniki. Studzimy.
    Na wystudzonych naleśnikach smarujemy po dwie łyżki dżemu brzoskwiniowego. Zawijamy jak byśmy przygotowywali krokiety czyli w kopertę.
    Krokiety obtaczamy w jajkach i w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń