Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalne połączenie krokietów i brzoskwiń. Danie doskonałe i jako deser i jako obiad. Smaki ciekawe i interesujące.
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1911
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2054
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 402
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1911
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2054
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 402
Składniki
Ciasto: Jajka, cukier, mąkę, olej oraz 250 ml mleka miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Stopniowo dolewamy kolejne 250 ml mleka. mieszamy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju. Smażymy naleśniki. Studzimy. Na wystudzonych naleśnikach smarujemy po dwie łyżki dżemu brzoskwiniowego. Zawijamy jak byśmy przygotowywali krokiety czyli w kopertę. Krokiety obtaczamy w jajkach i w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.