Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalne połączenie krokietów i brzoskwiń. Danie doskonałe i jako deser i jako obiad. Smaki ciekawe i interesujące.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 344
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 344
Składniki
Ciasto: Jajka, cukier, mąkę, olej oraz 250 ml mleka miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Stopniowo dolewamy kolejne 250 ml mleka. mieszamy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju. Smażymy naleśniki. Studzimy. Na wystudzonych naleśnikach smarujemy po dwie łyżki dżemu brzoskwiniowego. Zawijamy jak byśmy przygotowywali krokiety czyli w kopertę. Krokiety obtaczamy w jajkach i w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.