Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie, pyszne, łatwe do zrobienia
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20702
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20702
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Składniki
trzy galaretki oraz żelatynę rozpuszczamy w 0,5 litra goracej wody i odstawiamy do ostygnięcia
maślankę wlewamy do wysokiego naczynia i spieniamy delikatnie mikserem, następnie wlewamy połowę ostudzonej galaretki i chwilkę miksujemy
trzy połówki brzoskwinek kroimy w kosteczke i odkładamy a całą reszte razem z syropem miksujemy na papke i łączymy z druga połową ostudzonej galaretki
do tortownicy wylewamy połowę masy z maślanki ,potem wylewamy mus brzoskwiniowy i ostrym nożem delikatnie robimy kilka ruchów po dnie aby masy się lekko przemieszały,wylewamy reszte masy z maślanki
na wierzch dajemy pokrojone w kosteczke brzoskwinie i zalewamy czwarta galaretką rozpuszczona w dwóch szklankach wody
SMACZNEGO...