Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-03-2014
Szybki, łatwy i bardzo dobry deser :)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1004
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 433
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1004
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 433
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Składniki
CIASTO: mąkę mieszamy z cukrem pudrem i masłem, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy kruche ciasto. Następnie wykładamy ciasto na spód tortownicy o średnicy ok. 23 cm. Dokładnie wylepiamy boki i spód. Pieczemy ok. 10 min. w temp. 200' C. Studzimy i na spodzie kruchego ciasta wykładamy odsączone brzoskwinie.
MASA: zmielony ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, kaszą manną, żółtkami, skórką z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Całą masę wykładamy na ciasto i brzoskwinie. Pieczemy w temp. 180' C, ok. 1 godziny.