Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-03-2014
Szybki, łatwy i bardzo dobry deser :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13563
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 922
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13563
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 922
Składniki
CIASTO: mąkę mieszamy z cukrem pudrem i masłem, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy kruche ciasto. Następnie wykładamy ciasto na spód tortownicy o średnicy ok. 23 cm. Dokładnie wylepiamy boki i spód. Pieczemy ok. 10 min. w temp. 200' C. Studzimy i na spodzie kruchego ciasta wykładamy odsączone brzoskwinie.
MASA: zmielony ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, kaszą manną, żółtkami, skórką z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Całą masę wykładamy na ciasto i brzoskwinie. Pieczemy w temp. 180' C, ok. 1 godziny.