Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buchty z węgierkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 380
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 380
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Drożdże, łyżeczkę cukru i dwie łyżeczki mąki wymieszaj z 50 ml letniego mleka. Odstaw na 15 min w ciepłe miejsce. Margarynę stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj żółtka, wlej margarynę, dodaj wyrośnięty rozczyn, resztę mleka i cukru, wyrób gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Śliwki wypestkuj, pokrój na kawałki. Ciasto ponownie zagnieć, uformuj kulki, każdą spłaszcz. Ułóż śliwki, zlep, uformuj bułeczki. Ułóż jedną obok drugiej w tortownicy o śr. 27 cm. Piecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie