Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buchty z węgierkami"
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 333
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 333
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Drożdże, łyżeczkę cukru i dwie łyżeczki mąki wymieszaj z 50 ml letniego mleka. Odstaw na 15 min w ciepłe miejsce. Margarynę stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj żółtka, wlej margarynę, dodaj wyrośnięty rozczyn, resztę mleka i cukru, wyrób gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Śliwki wypestkuj, pokrój na kawałki. Ciasto ponownie zagnieć, uformuj kulki, każdą spłaszcz. Ułóż śliwki, zlep, uformuj bułeczki. Ułóż jedną obok drugiej w tortownicy o śr. 27 cm. Piecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Rogaliki z białego sera
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Rogaliki z białego sera
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 78
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 127