Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buchty z węgierkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13162
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5379
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13162
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5379
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Drożdże, łyżeczkę cukru i dwie łyżeczki mąki wymieszaj z 50 ml letniego mleka. Odstaw na 15 min w ciepłe miejsce. Margarynę stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj żółtka, wlej margarynę, dodaj wyrośnięty rozczyn, resztę mleka i cukru, wyrób gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Śliwki wypestkuj, pokrój na kawałki. Ciasto ponownie zagnieć, uformuj kulki, każdą spłaszcz. Ułóż śliwki, zlep, uformuj bułeczki. Ułóż jedną obok drugiej w tortownicy o śr. 27 cm. Piecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie