Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy i zdrowy deser
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Składniki
Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy kaszę, mieszamy. Gotujemy przez około 20 minut, cały czas mieszając, aż kasza zgęstnieje. Tak przygotowaną kaszę przykrywamy woreczkiem, aby nie zrobił się kożuch i odstawiamy do ostygnięcia.
Zimną kaszę przerzucamy do blendera, dodajemy miód i masło orzechowe i blenderujemy na gładki krem. Gdyby masa była za gęsta można dolać odrobinę mleka. Przelewamy do pucharków i dekorujemy owocami.