Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy i zdrowy deser
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1349
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 280
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1349
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 280
Składniki
Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy kaszę, mieszamy. Gotujemy przez około 20 minut, cały czas mieszając, aż kasza zgęstnieje. Tak przygotowaną kaszę przykrywamy woreczkiem, aby nie zrobił się kożuch i odstawiamy do ostygnięcia.
Zimną kaszę przerzucamy do blendera, dodajemy miód i masło orzechowe i blenderujemy na gładki krem. Gdyby masa była za gęsta można dolać odrobinę mleka. Przelewamy do pucharków i dekorujemy owocami.