Do góry

Desery Przepis na:

Budyń z kaszy manny i masła orzechowego

Budyń z kaszy manny i masła orzechowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 808

Pyszny, kremowy i zdrowy deser

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki masła orzechowego (u mnie z nerkowców)
  • 1 łyżka miodu
  • owoce do dekoracji
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyń z kaszy manny i masła orzechowego

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy kaszę, mieszamy. Gotujemy przez około 20 minut, cały czas mieszając, aż kasza zgęstnieje. Tak przygotowaną kaszę przykrywamy woreczkiem, aby nie zrobił się kożuch i odstawiamy do ostygnięcia.

  2. Zimną kaszę przerzucamy do blendera, dodajemy miód i masło orzechowe i blenderujemy na gładki krem. Gdyby masa była za gęsta można dolać odrobinę mleka.
    Przelewamy do pucharków i dekorujemy owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń