Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyniowy przysmak"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5761
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5761
Składniki
1,5 szklanki mleka zagotuj z cukrem, aromatem waniliowym i masłem. Pozostałą szklankę wymieszaj z budyniem, mąką oraz żółtkami, a następnie dolej do gotującego się mleka.
Połowę ciastek wyłóż na blachę wysmarowaną tłuszczem. Zalej je kremem budyniowym i ułóż na nim resztę ciastek.
Na koniec rozłóż na wierzchu pokrojone truskawki i zalej je lekko tężejącą galaretką.
Podawaj po schłodzeniu w lodówce.
<strong>Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Super TV