Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyniowy przysmak"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2168
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3281
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1337
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2088
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2168
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3281
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1337
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2088
Składniki
1,5 szklanki mleka zagotuj z cukrem, aromatem waniliowym i masłem. Pozostałą szklankę wymieszaj z budyniem, mąką oraz żółtkami, a następnie dolej do gotującego się mleka.
Połowę ciastek wyłóż na blachę wysmarowaną tłuszczem. Zalej je kremem budyniowym i ułóż na nim resztę ciastek.
Na koniec rozłóż na wierzchu pokrojone truskawki i zalej je lekko tężejącą galaretką.
Podawaj po schłodzeniu w lodówce.
<strong>Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Super TV