Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyniowy przysmak"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
1,5 szklanki mleka zagotuj z cukrem, aromatem waniliowym i masłem. Pozostałą szklankę wymieszaj z budyniem, mąką oraz żółtkami, a następnie dolej do gotującego się mleka.
Połowę ciastek wyłóż na blachę wysmarowaną tłuszczem. Zalej je kremem budyniowym i ułóż na nim resztę ciastek.
Na koniec rozłóż na wierzchu pokrojone truskawki i zalej je lekko tężejącą galaretką.
Podawaj po schłodzeniu w lodówce.
<strong>Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Super TV