Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyniowy przysmak"
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na trochę w innej formie ob...
Odsłon: 237
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 335
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 335
Składniki
1,5 szklanki mleka zagotuj z cukrem, aromatem waniliowym i masłem. Pozostałą szklankę wymieszaj z budyniem, mąką oraz żółtkami, a następnie dolej do gotującego się mleka.
Połowę ciastek wyłóż na blachę wysmarowaną tłuszczem. Zalej je kremem budyniowym i ułóż na nim resztę ciastek.
Na koniec rozłóż na wierzchu pokrojone truskawki i zalej je lekko tężejącą galaretką.
Podawaj po schłodzeniu w lodówce.
<strong>Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Super TV
Przepisy Desery
Desery
Rogaliki z białego sera
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Rogaliki z białego sera
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 78
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 127