Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsze jakie jadlam;) goraca polecam;)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4501
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5923
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1385
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12731
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4501
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5923
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1385
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12731
Składniki
drozdze rozetrzec z lyzka cukru dodac pol szkl mleka i posypac 1 lyzka maki. odstawic na 20 min do wyrosniecia. Reszte skladnikow oprocz rozpuszczonego masla wrzucic do miski. dodac wyrosniety zaczyn i wyrobic ciasto,dodawac powli stpione maslo. wyrabiac az ciasto bedzie elastyczne. zostawic na okolo60-90min do wyrosniecia przykrywajac sciereczka.
na blachy wylozone pergaminem ukladamy buleczki, odstawiamy do wyrosbiecia na 25-20min. nastepnie dnem szklanki maczanym w oeju robimy dolek posrodku kazdej buleczki dobrze dociskajac. w kazdy dolek wsypujemy ok pol lyzeczki tartej bulki(pod nadzienia owocowe),sypiemy owoce.ser,budyn lub co kto lubi,kazda buleczke smaruje,my rozmaconym jajem i posypujemy obficie kruszonka, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do zrumienienia;) buleczek wychodzi ok 20 sporych sztuk,mozna polukrowac ale dla mnie byly wystarczajaco slodkie bez ;) Smacznego;)