Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsze jakie jadlam;) goraca polecam;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34599
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34599
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Składniki
drozdze rozetrzec z lyzka cukru dodac pol szkl mleka i posypac 1 lyzka maki. odstawic na 20 min do wyrosniecia. Reszte skladnikow oprocz rozpuszczonego masla wrzucic do miski. dodac wyrosniety zaczyn i wyrobic ciasto,dodawac powli stpione maslo. wyrabiac az ciasto bedzie elastyczne. zostawic na okolo60-90min do wyrosniecia przykrywajac sciereczka.
na blachy wylozone pergaminem ukladamy buleczki, odstawiamy do wyrosbiecia na 25-20min. nastepnie dnem szklanki maczanym w oeju robimy dolek posrodku kazdej buleczki dobrze dociskajac. w kazdy dolek wsypujemy ok pol lyzeczki tartej bulki(pod nadzienia owocowe),sypiemy owoce.ser,budyn lub co kto lubi,kazda buleczke smaruje,my rozmaconym jajem i posypujemy obficie kruszonka, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do zrumienienia;) buleczek wychodzi ok 20 sporych sztuk,mozna polukrowac ale dla mnie byly wystarczajaco slodkie bez ;) Smacznego;)