Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciastka o oryginalnej nazwie:)
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1799
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 499
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 23
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1799
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 499
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 23
Składniki
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, lekko wystudzić. Masło posiekać, dodać przesianą mąkę, cukier, żółtko, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą, włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy lub desce do pieczenia. Piec około 10 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
Przygotować krem: czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Zmiksować z serkiem mascarpone.
Na 0,5 czekoladowych kółek nałożyć krem, przykryć je pozostałymi kółkami, lekko dociskając. Całuski schłodzić w lodówce około 3 godzin.