Desery Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
z mąki, żółtek,śmietany i pozostałych składników zagnieść gładkie ciasto
wałkiem na desce przez ok 3 min zbijać dokładnie ciasto aby w trakcie smażenia powstawały pęcherzyki powietrza ,następnie niewielkie ilości ciasta rozwałkowywać na cieniutkie placki i radełkiem kroić na wąskie paski przekrawać na środku i zawijać faworki
na patelni rozgrzać tłuszcz, trzeba uważać aby się nie palił ale też żeby nie był za zimny smażyć bardzo szybko pomagając sobie 2 widelcami i układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.Ja wałkuję niewielką ilość ciasta robię faworki i smażę i tak dalej
są cudowne i rozpływają się w ustach SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

mazowszanka10 06 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
dziękuję za miły wpis, bo rzeczywiście opiekam wszystkich znajomych tymi faworkamiPozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 06 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Na pewno te Twoje faworki rozpływają się w ustach, to widać od razu po składnikach. Pozdrawiam.2 Kto głosował? | Odpowiedz