Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
z mąki, żółtek,śmietany i pozostałych składników zagnieść gładkie ciasto
wałkiem na desce przez ok 3 min zbijać dokładnie ciasto aby w trakcie smażenia powstawały pęcherzyki powietrza ,następnie niewielkie ilości ciasta rozwałkowywać na cieniutkie placki i radełkiem kroić na wąskie paski przekrawać na środku i zawijać faworki
na patelni rozgrzać tłuszcz, trzeba uważać aby się nie palił ale też żeby nie był za zimny smażyć bardzo szybko pomagając sobie 2 widelcami i układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.Ja wałkuję niewielką ilość ciasta robię faworki i smażę i tak dalej
są cudowne i rozpływają się w ustach SMACZNEGO