Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe w smaku i bardzo kruche ciastka. Doskonałe do kawy. Tłuszcz powstały ze skwarek użyłam zamiast masła.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119487
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9014
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119487
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9014
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Składniki
Skwarki kroje drobno i smażę. Studzę i mielę w maszynce. Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje cukier, jajka i zmielone skwarki. Zagniatam ciasto. Chłodzę około 2 godzin. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 4 milimetrów. Wycinam np.: kółka. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w 180 stopniach. Studzę i posypuję cukrem pudrem
Zapraszam na mojego bloga!