Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe w smaku i bardzo kruche ciastka. Doskonałe do kawy. Tłuszcz powstały ze skwarek użyłam zamiast masła.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 891
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4521
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1139
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 891
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4521
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1139
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Skwarki kroje drobno i smażę. Studzę i mielę w maszynce. Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje cukier, jajka i zmielone skwarki. Zagniatam ciasto. Chłodzę około 2 godzin. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 4 milimetrów. Wycinam np.: kółka. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w 180 stopniach. Studzę i posypuję cukrem pudrem
Zapraszam na mojego bloga!