Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe w smaku i bardzo kruche ciastka. Doskonałe do kawy. Tłuszcz powstały ze skwarek użyłam zamiast masła.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9676
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9676
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Składniki
Skwarki kroje drobno i smażę. Studzę i mielę w maszynce. Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje cukier, jajka i zmielone skwarki. Zagniatam ciasto. Chłodzę około 2 godzin. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 4 milimetrów. Wycinam np.: kółka. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w 180 stopniach. Studzę i posypuję cukrem pudrem
Zapraszam na mojego bloga!