Do góry

Desery Przepis na:

Ciasta ze skwarkami

Ciasta ze skwarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 1142

Dodano:

Odsłon: 1975

Ciekawe w smaku i bardzo kruche ciastka. Doskonałe do kawy. Tłuszcz powstały ze skwarek użyłam zamiast masła.

Składniki

  • mąka pszenna Typ 500 300 g
  • skawrki 250 g
  • cukier 90 g
  • aromat waniliowy
  • jajka 2 szt.
  • żółtko 1 szt.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skwarki kroje drobno i smażę. Studzę i mielę w maszynce. Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje cukier, jajka i zmielone skwarki. Zagniatam ciasto. Chłodzę około 2 godzin. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 4 milimetrów. Wycinam np.: kółka. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w 180 stopniach. Studzę i posypuję cukrem pudrem

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń