Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inne ciasteczka do kawki, mleczka lub jak kto woli....
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2126
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 334
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 756
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2126
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 334
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 756
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na parze, mąkę mieszamy z 3 łyżkami maku tak żeby była pełna szklanka, dodajemy do jaj i powoli mieszamy. Blachę smarujemy tłuszczem, łyżeczką nakładamy ciasto formując okrągłe kształty i zachowując odległość, posypujemy makiem. Pieczemy w 180C przez 10-15 min, po ostygnięciu smarujemy je dżemem i sklejamy po dwa. SMACZNEGO