Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inne ciasteczka do kawki, mleczka lub jak kto woli....
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20869
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na parze, mąkę mieszamy z 3 łyżkami maku tak żeby była pełna szklanka, dodajemy do jaj i powoli mieszamy. Blachę smarujemy tłuszczem, łyżeczką nakładamy ciasto formując okrągłe kształty i zachowując odległość, posypujemy makiem. Pieczemy w 180C przez 10-15 min, po ostygnięciu smarujemy je dżemem i sklejamy po dwa. SMACZNEGO