Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inne ciasteczka do kawki, mleczka lub jak kto woli....
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na parze, mąkę mieszamy z 3 łyżkami maku tak żeby była pełna szklanka, dodajemy do jaj i powoli mieszamy. Blachę smarujemy tłuszczem, łyżeczką nakładamy ciasto formując okrągłe kształty i zachowując odległość, posypujemy makiem. Pieczemy w 180C przez 10-15 min, po ostygnięciu smarujemy je dżemem i sklejamy po dwa. SMACZNEGO