Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy kruche ciasteczka, szczególnie jak zamiast cukru stosuje się zdrowsze zamienniki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Masło, mąkę, szczyptę soli, żółtko, aromat, słonecznik i ksylitol 20g wrzucamy do jednej miski i wyrabiamy tak jak na kruche ciasto
formujemy kuleczki małe i ustawiamy na blaszce obok siebie w odstępach, aby miały miejsce
Pieczemy 180c -> 15 minut
W międzyczasie resztę ksylitolu ( 20g) w blenderze rozdrabniamy drobno na puder
Po upieczeniu ciasteczka przekładamy do pojemniczka i obsypujemy pudrem z ksylitolu i zamykamy.
Tak ciasteczka mogą leżeć do 2-3 tygodni.