Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy kruche ciasteczka, szczególnie jak zamiast cukru stosuje się zdrowsze zamienniki.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99138
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13798
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99138
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 614
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13798
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Składniki
Masło, mąkę, szczyptę soli, żółtko, aromat, słonecznik i ksylitol 20g wrzucamy do jednej miski i wyrabiamy tak jak na kruche ciasto
formujemy kuleczki małe i ustawiamy na blaszce obok siebie w odstępach, aby miały miejsce
Pieczemy 180c -> 15 minut
W międzyczasie resztę ksylitolu ( 20g) w blenderze rozdrabniamy drobno na puder
Po upieczeniu ciasteczka przekładamy do pojemniczka i obsypujemy pudrem z ksylitolu i zamykamy.
Tak ciasteczka mogą leżeć do 2-3 tygodni.