Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, PYSZNE, kruche, słodkie, maślane...WSPANIAŁE :) Idealne do herbaty, kawy, szybkie i niekłopotliwe! Już dawno nie jadłam takich ciasteczek, bo uważam że to co jest do kupienia w sklepie jest coraz gorsze jakościowo, aż postanowiłam że sama coś wymyślę. Ze starego zeszytu z przepisami mamy i kilkoma swoimi pomysłami powstały one :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12310
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12310
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5329
Składniki
Masło trzeba utrzeć żeby było miękkie i zbielało, ja masło przecieram przez tarkę do warzyw, a potem ucieram ręcznie swoja wiekową pałką do ucierania :) Potem do tego dodaje się kolejno: cukier puder, ucieramy, jajka, ucieramy, mąka, ucieramy. Moje ciasto wychodzi gęste, bo ucieram ręcznie pałką, ale 'podobno' przy ucieraniu robotem ciasto jest bardziej miękkie i wtedy można pakować do szprycy i wyciskać :) Ja robiłam kuleczki, po dociskałam je do blachy paluszkiem tworząc owalne kuleczki z dziurką na górze w którą nałożyłam po trochę dżemu różanego. Piekłam około 30 min w 180 stopni, aż się zrumieniły :)