Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, PYSZNE, kruche, słodkie, maślane...WSPANIAŁE :) Idealne do herbaty, kawy, szybkie i niekłopotliwe! Już dawno nie jadłam takich ciasteczek, bo uważam że to co jest do kupienia w sklepie jest coraz gorsze jakościowo, aż postanowiłam że sama coś wymyślę. Ze starego zeszytu z przepisami mamy i kilkoma swoimi pomysłami powstały one :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4364
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4364
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Składniki
Masło trzeba utrzeć żeby było miękkie i zbielało, ja masło przecieram przez tarkę do warzyw, a potem ucieram ręcznie swoja wiekową pałką do ucierania :) Potem do tego dodaje się kolejno: cukier puder, ucieramy, jajka, ucieramy, mąka, ucieramy. Moje ciasto wychodzi gęste, bo ucieram ręcznie pałką, ale 'podobno' przy ucieraniu robotem ciasto jest bardziej miękkie i wtedy można pakować do szprycy i wyciskać :) Ja robiłam kuleczki, po dociskałam je do blachy paluszkiem tworząc owalne kuleczki z dziurką na górze w którą nałożyłam po trochę dżemu różanego. Piekłam około 30 min w 180 stopni, aż się zrumieniły :)