Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka migdałowe"
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Zagnieć ciasta. Chłodź godzinę, rozwałkuj. Wytnij kółka większe niż średnica szklanki. Piecz około min w temp. 180°C. Ostudź.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni (usuń płatki pokruszone). Łyżką do lodów wytnij kulki z brzoskwiń. Pistacje obierz, drobno posiekaj. Lekko podgrzej dżem.
Ciasteczka posmaruj dżemem. Ułóż na nich kulki z brzoskwiń. Dookoła ułóż płatki migdałowe. Posyp pistacjami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Bella Relaks