Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka migdałowe"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2740
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421849
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2740
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421849
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Składniki
Zagnieć ciasta. Chłodź godzinę, rozwałkuj. Wytnij kółka większe niż średnica szklanki. Piecz około min w temp. 180°C. Ostudź.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni (usuń płatki pokruszone). Łyżką do lodów wytnij kulki z brzoskwiń. Pistacje obierz, drobno posiekaj. Lekko podgrzej dżem.
Ciasteczka posmaruj dżemem. Ułóż na nich kulki z brzoskwiń. Dookoła ułóż płatki migdałowe. Posyp pistacjami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Bella Relaks