Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka migdałowe"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Zagnieć ciasta. Chłodź godzinę, rozwałkuj. Wytnij kółka większe niż średnica szklanki. Piecz około min w temp. 180°C. Ostudź.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni (usuń płatki pokruszone). Łyżką do lodów wytnij kulki z brzoskwiń. Pistacje obierz, drobno posiekaj. Lekko podgrzej dżem.
Ciasteczka posmaruj dżemem. Ułóż na nich kulki z brzoskwiń. Dookoła ułóż płatki migdałowe. Posyp pistacjami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Bella Relaks