Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciasteczka bez tłuszczu - na ataki chęci na słodkie.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 260
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4566
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 260
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4566
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Wymieszać wszystkie suche składniki. Migdały rozkruszyłam w woreczku foliowym który ułożyłam na desce do krojenia, przykryłam ścierką i potłukłam młotkiem do mięsa. Śliwki pokroiłam, rodzynki bez namaczania.
Miód i wodę lekko podgrzałam, dzięki temu ładnie się połączyły.
Jajka całe roztrzepałam widelcem.
Wymieszałam składniki suche i mokre drewnianą łyżką. Trochę trudno się łączą, ale udało się jak trochę postały i namokły miodem i jajkami. Powstała gęsta masa z której rękoma formowałam kuleczki, które następnie spłaszczyłam.
Układałam na blaszce pokrytej pergaminem, bez smarowania tłuszczem i posypywania mąką. Piekłam w nagrzanym do 180 stopni gazowym piekarniku przez 15 minut.
Z porcji wyszło 40 ciasteczek, które po ostudzeniu włożyłam do szczelnego pojemnika.