Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne ciasteczka w czekoladzie mogą być miłą niespodzianką dla ukochanej osoby :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 53
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 53
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Składniki
Zimną margarynę siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy jajko, sok i skórkę z pomarańczy oraz posiekane orzechy i szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy na jakieś 6 minut do zamrażarki po czym rozwałkowujemy, wycinamy serduszka i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy kilka minut do zrumienienia (uwaga, szybko się pieką więc trzeba być czujnym) W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z mlekiem, sokiem i skórką. Upieczone ciasteczka smarujemy czekolada i dekorujemy ozdobami cukierniczymi. Smacznego:)