Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z białą czekoladą"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 664
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3672
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 664
Składniki
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,30 zł
<strong>Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>
Drożdże pokrusz do dużej miski, zalej mlekiem, zamieszaj. Posyp łyżką cukru i solą, odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce. Masło stop, ostudź. Do drożdży wbij jajko i wlej masło, mieszaj, stopniowo dosypując mąkę i resztę cukru. Ciasto wyrób. Odstaw na godzinę.
Banany obierz, pokrój na plasterki. Czekoladę podziel na kostki. Z ciasta uformuj placuszki, ułóż kostkę czekolady i plasterek banana. Dokładnie zlep, uformuj w dłoniach kulki. Ułóż na natłuszczonej blaszce w dość dużych odstępach. Piecz ok. 35 minut w temp. 180°C. Ciastka wyjmij z piekarnika, od razu posmaruj białkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie