Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy fit deser, który jest odpowiedni zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Ciasteczka są bezglutenowe i bez dodatku białego cukru. Idealnie pasują do zabrania na majowy piknik, jako słodka przekąska.
Przepis dnia
Orientalna potrawa, aromatyczna i przepyszna. Jest to moja zmodyfikowana wers...
Odsłon: 13649
Smaczny i zdrowy deser zrobiony z samych naturalnych produktów: ryż pełnoziar...
Odsłon: 440
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 98
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 39
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 79
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 690
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradyc...
Odsłon: 98
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 39
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 79
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 690
Składniki
Daktyle zalać gorącą wodą lub mlekiem i pozostawić na około 40 minut, aby zmiękły. Następnie rozdrobnić je blenderem dodając kakao i kilka łyżek płynu po moczeniu daktyli.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać posiekane masło i jajka. Dodając stopniowo płyn po moczeniu daktyli zagnieść ciasto. Ciasto powinno mieć konsystencję, z której można zrobić ciasteczka wielkości piłeczek do ping-ponga. Ciasteczka spłaszczyć z góry i nakłuć w kilku miejscach widelcem.
Ciasteczka ułożyć na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka zbyt mocno nie rosną, można więc dużych odstępów między nimi nie zostawiać. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 23 minuty. Po upieczeniu ciasteczka są dość miękkie i mogą się kruszyć, dlatego należy zdjąć z blaszki razem z papierem i wystudzić.
Ciasteczka po wystudzeniu są dobre same w sobie, ale jeśli ktoś chce, to może polać je odrobiną gorzkiej czekolady.
Przepisy Desery
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Desery
Sałatka owocowa
Desery
Brownie z buraka z jogurtem owocowym
Uśmiech Karczmarki
Już niedługo sezon na borówki! Te owoce doskonale nadają się jako uzupełnieni...
Odsłon: 5
Babcina szarlotka
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 39