Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
poprostu pyszne
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13657
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13657
Składniki
ugotowane żółtka przetrzeć przez sitko,z mąki ,masła cukru pudru,żółtek i proszku zarobić ciasto
rozwałkowaći wycinać ciasteczka tak aby były po dwa jednakowe,w tym że jedno ma być całe ciastko a drugie z dziurką
całe ciastko posmarować białkiem(najlepiej pędzelkiem)nałożyć na nie ciastko z dziurka posmarować po wierzchu białkiem ,posypać orzechami,ułożyć w brytfannie,na koniec ułożyć po troszku marmolady w dziurke.i upiec