Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka Rafaello

Ciastka Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 56

Dodano:

Odsłon: 2074

łatwe

Składniki

  • CIASTO:
  • mąka, 1/2 kg
  • Margaryna KASIA, 1
  • cukier puder, 8 dag
  • smalec, 1 łyżka
  • żółtka, 3
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana, 2 łyżki
  • ........................................................................
  • rodzynki w czekoladzie
  • czekolada biała, 3
  • kokosy
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciastka Rafaello

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto robić małe kulki nadziewać jej rodzynkami w czekoladzie i piec około 20 min w temperaturze 180 C.

  2. Po upieczeniu moczyć w białej czekoladzie (rozpuścić) i kokosach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń