Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto agrestowo-porzeczkowe"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116833
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1318
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116833
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1318
Składniki
Śmietanę ubić, dodać cukier puder i cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Ubijać aż cukier się rozpuści. Wciąż czas ubijając dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać do miski i wymieszać z proszkiem do pieczenia, partiami dodawać do masy jajeczno-śmieta- nowej. Starannie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę obłożoną pergaminem.
Agrest i porzeczki oczyścić, umyć, dokładnie osuszyć. Porzeczki oderwać od gałązek. Ciasto posypać agrestem. Piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 20 minut.
Po tym czasie otworzyć piekarnik i ciasto szybko posypać porzeczkami (można dodać do nich łyżkę, dwie grubego cukru, najlepiej trzcinowego) i dalej piec jeszcze ok. 15 minut.
ok. 55 minut
Ciasto stanie się bardziej aromatyczne, jeśli dodamy do niego kilka kropli olejku migdałowego.Źródło: Twoje Imperium