Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto agrestowo-porzeczkowe"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10553
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336859
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4585
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424451
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10553
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336859
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4585
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424451
Składniki
Śmietanę ubić, dodać cukier puder i cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Ubijać aż cukier się rozpuści. Wciąż czas ubijając dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać do miski i wymieszać z proszkiem do pieczenia, partiami dodawać do masy jajeczno-śmieta- nowej. Starannie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę obłożoną pergaminem.
Agrest i porzeczki oczyścić, umyć, dokładnie osuszyć. Porzeczki oderwać od gałązek. Ciasto posypać agrestem. Piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 20 minut.
Po tym czasie otworzyć piekarnik i ciasto szybko posypać porzeczkami (można dodać do nich łyżkę, dwie grubego cukru, najlepiej trzcinowego) i dalej piec jeszcze ok. 15 minut.
ok. 55 minut
Ciasto stanie się bardziej aromatyczne, jeśli dodamy do niego kilka kropli olejku migdałowego.Źródło: Twoje Imperium