Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto bananowo-kokosowe"
Miękkie masło ucieramy z połową cukru, skórką z cytryny i szczyptą soli. Kolejno dodajemy żółtka oraz po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i reszty cukru.
Jagody przebieramy, płuczemy i osączamy na sicie. Banany obieramy i kroimy w plastry.
Natłuszczoną i lekko oprószoną mąką ziemniaczaną tortownicę (26 cm) napełniamy połową ciasta. Na cieście rozkładamy banany, na które wylewamy resztę ciasta.
Na powierzchni rozkładamy równomiernie jagody. Ciasto posypujemy kokosem i wstawiamy na 50 minut do nagrzanego do 160oC piekarnika.
<strong>Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1 zł.</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 224 kcal. Białko 10 g. Tłuszcz 6,8 g. Węglowodany 64 g.</strong>
<strong>: banany nie ściemnieją, jeśli skropimy je sokiem z cytryny.</strong>Źródło: Rewia
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kok...
Odsłon: 262
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 422
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 61
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 32
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 39
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 422
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 61
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 32
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 39
Składniki
Miękkie masło ucieramy z połową cukru, skórką z cytryny i szczyptą soli. Kolejno dodajemy żółtka oraz po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i reszty cukru.
Jagody przebieramy, płuczemy i osączamy na sicie. Banany obieramy i kroimy w plastry.
Natłuszczoną i lekko oprószoną mąką ziemniaczaną tortownicę (26 cm) napełniamy połową ciasta. Na cieście rozkładamy banany, na które wylewamy resztę ciasta.
Na powierzchni rozkładamy równomiernie jagody. Ciasto posypujemy kokosem i wstawiamy na 50 minut do nagrzanego do 160oC piekarnika.
<strong>Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1 zł.</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 224 kcal. Białko 10 g. Tłuszcz 6,8 g. Węglowodany 64 g.</strong>
<strong>: banany nie ściemnieją, jeśli skropimy je sokiem z cytryny.</strong>Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Desery
Przepis na ciasteczka bez masła, bez tłuszczu. Bardzo szybkie!
Desery
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
SERNIK GALARETKOWIEC
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 9
Torcik dla synowej
Torcik który dzisiaj przedstawiam , zrobiłam dla mojej synowej na jej kolejne...
Odsłon: 226