Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto bananowo-kokosowe"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5916
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1779
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5916
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1779
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
        Składniki
Miękkie masło ucieramy z połową cukru, skórką z cytryny i szczyptą soli. Kolejno dodajemy żółtka oraz po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i reszty cukru.
Jagody przebieramy, płuczemy i osączamy na sicie. Banany obieramy i kroimy w plastry.
Natłuszczoną i lekko oprószoną mąką ziemniaczaną tortownicę (26 cm) napełniamy połową ciasta. Na cieście rozkładamy banany, na które wylewamy resztę ciasta.
Na powierzchni rozkładamy równomiernie jagody. Ciasto posypujemy kokosem i wstawiamy na 50 minut do nagrzanego do 160oC piekarnika.
<strong>Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1 zł.</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 224 kcal. Białko 10 g. Tłuszcz 6,8 g. Węglowodany 64 g.</strong>
<strong>: banany nie ściemnieją, jeśli skropimy je sokiem z cytryny.</strong>Źródło: Rewia