Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto bananowo-kokosowe"
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 406
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 344
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 637
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3803
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 406
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 344
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 637
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3803
Składniki
Miękkie masło ucieramy z połową cukru, skórką z cytryny i szczyptą soli. Kolejno dodajemy żółtka oraz po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i reszty cukru.
Jagody przebieramy, płuczemy i osączamy na sicie. Banany obieramy i kroimy w plastry.
Natłuszczoną i lekko oprószoną mąką ziemniaczaną tortownicę (26 cm) napełniamy połową ciasta. Na cieście rozkładamy banany, na które wylewamy resztę ciasta.
Na powierzchni rozkładamy równomiernie jagody. Ciasto posypujemy kokosem i wstawiamy na 50 minut do nagrzanego do 160oC piekarnika.
<strong>Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1 zł.</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 224 kcal. Białko 10 g. Tłuszcz 6,8 g. Węglowodany 64 g.</strong>
<strong>: banany nie ściemnieją, jeśli skropimy je sokiem z cytryny.</strong>Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 430
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2693