Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne, pyszne ciasto z glazura rumowa - polecam na swieta bozego narodzenia ale nie tylko... ;)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
miekkie maslo i cukier puder ubic na piane, stopniowo dodawac zoltka. na koncu dodac stopiona i ostudzona czekolade.
bialka + cukier krysztal + cukier waniliowy + sol ubic na sztywna piane. make wymieszac z orzechami. ubita piane dodac do masy czekoladowej a potem wsypac mieszanke maki z orzechami powoli i wymieszac.
ciasto posmarowac gladko na blaszke wylozona papierem do pieczenia. piec w temp.200 st. przez 15-20 min (w zaleznosci od piekarnika. u mnie trwa to krocej. sprawdzic po prostu po 15 min. patyczkiem)
cukier puder + rum wymieszac na gladka mase, glazura ta smarowac jeszcze cieple ciasto. gdy glazur sie zetnie ciasto kroic w 4 x 4 cm kwadraty. smacznego :)