Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto budyniowe"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 302
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 302
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Z podanej ilości mleka odlej szklankę, resztę zagotuj z cukrem. Zimne mleko wymieszaj z mąkami oraz żółtkami, wlej, mieszając, do gorącego mleka, gotuj aż zgęstnieje. Ostudź. Ugotuj galaretkę wg przepisu, odstaw do stężenia.
Zmiksuj masło, porcjami wkładaj zimny budyń. Miksuj, aż powstanie gładki krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż krem i plasterki bananów, nakryj herbatnikami. Połóż krem, banany, herbatniki. Polej galaretką.
Porcje 15, 50 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 420Źródło: Bella Relaks