Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe conieco do niedzielnej kawy:)
Do wysokiego naczynia wbic jajka, dodac cukier, olej i kefir. Wymieszac. Wsypac make, sode , proszek do pieczenia i kakao. Ciasto dobrze wykrecic by nie bylo grudek. Dodac powoli swiezo zapazona ciepla kawe. Wylac na tortownice o srednicy 23 cm. Piec 1 160 stopniach do tak zwanego suchego patyczka.
Na mleku ugorowac budyn bez cukru. Wystudzic. Czekolade rozpiscic nad para wodna. Margaryne utrzec na puch z cukrem pudrem dodajac porcjami wystudzony budyn i zimna ale plynna czekolade.
Wustudzone ciasto przekroic na dwie czesci. Jezeli ciasto jest nierowno wyrosniete sciac nierownosci. Przelozyc 3/4 kremu, reszte polozyc na wierzch. Ja scietych czesci ciasta nie wyzucilam tylko pokruszylam i polozylam na gorna warstwe kremu.
Ciasto jest dosyc ciezkie i wilgotne. Najlepsze na nastepny dzien kiedy smaki sie przejda :):)
Życze smacznego
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 189
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 76
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 189
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 76
Składniki
Do wysokiego naczynia wbic jajka, dodac cukier, olej i kefir. Wymieszac. Wsypac make, sode , proszek do pieczenia i kakao. Ciasto dobrze wykrecic by nie bylo grudek. Dodac powoli swiezo zapazona ciepla kawe. Wylac na tortownice o srednicy 23 cm. Piec 1 160 stopniach do tak zwanego suchego patyczka.
Na mleku ugorowac budyn bez cukru. Wystudzic. Czekolade rozpiscic nad para wodna. Margaryne utrzec na puch z cukrem pudrem dodajac porcjami wystudzony budyn i zimna ale plynna czekolade.
Wustudzone ciasto przekroic na dwie czesci. Jezeli ciasto jest nierowno wyrosniete sciac nierownosci. Przelozyc 3/4 kremu, reszte polozyc na wierzch. Ja scietych czesci ciasta nie wyzucilam tylko pokruszylam i polozylam na gorna warstwe kremu.
Ciasto jest dosyc ciezkie i wilgotne. Najlepsze na nastepny dzien kiedy smaki sie przejda :):)
Życze smacznego
Przepisy Desery
Desery
Ciasto palma
Desery
Francuskie ciastka z rabarbarem
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Desery
Torcik truskawkowy bez pieczenia
Ciasto palma
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 54
Francuskie ciastka z rabarbarem
Francuskie ciastka z rabarbarem przygotujesz w kilka chwil. Wykonanie ciastek...
Odsłon: 49