Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy wypiek należy jednak do kategorii znanych i lubianych. Moim zdaniem nie ma lepszego ciasta na weekend niż prosty placek czekoladowy. Najczęściej przygotowuje go w oparciu o jogurt lub maślankę. Ja dziś dla was zrobiłam właśnie na maślance. Ciasto oparte na maślance na niezwykły smak i aromat. Trzyma przy tym długo świeżość. Jest miękkie i puszyste. Dodatek czekolady do ciasta nadaje wypiekowi niezwykłego czekoladowego smaku. Jest to doskonałe ciasto do kawy.
Maślankę wyjmujemy dwie godziny wcześniej. Lekko podgrzewamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do jajek dodajemy olej. Miksujemy na średnich obrotach. Do masy jajecznej wolnym strumieniem dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Do masy dodajemy podgrzaną maślankę i aromat . Miksujemy. Do masy dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do momentu powstania połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy keksowej. Pieczemy około 60 minut do tzw. suchego patyczka w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 32542
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30561
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 115
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 110
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 269
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30561
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 115
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 110
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 269
Składniki
Maślankę wyjmujemy dwie godziny wcześniej. Lekko podgrzewamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do jajek dodajemy olej. Miksujemy na średnich obrotach. Do masy jajecznej wolnym strumieniem dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Do masy dodajemy podgrzaną maślankę i aromat . Miksujemy. Do masy dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do momentu powstania połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy keksowej. Pieczemy około 60 minut do tzw. suchego patyczka w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Przepisy Desery
Desery
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 731
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 89