Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czekoladowe z biszkoptami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117980
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8367
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117980
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8367
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Pieprz ze Stradowii
Ciasto: margarynę, cukier, kakao i 5 łyżek wody gotuj 5 min, ostudź. Dodaj jedno jajko, 5 żółtek, mąkę i proszek, wymieszaj. Białka ubij na sztywno, połącz z ciastem.
Biszkopty posmaruj dżemem, złóż po dwa, ułóż na blaszce. Zalej ciastem. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń, cukier, żółtka i mąkę utrzyj w garnku. Zalej gorącym mlekiem, gotuj, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Masło utrzyj z masą. Posmaruj ciasto. Udekoruj polewą.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie