Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie do zrobienia, jedynie czas oczekiwania jest dłuższy 1,30 minut
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Składniki
Na 1 szklankę cukru , rozkruszyć 10 dkg drożdży
4 jajka roztrzepać jak na jajecznicę, dodać odrobinę soli , wlać na cukier i drożdże
lekko podgrzać 1 szklankę dobrego oleju i znowu wlać na pozostałe składniki
wlać 3/4 szklanki zimnego mleka na składniki j.w.
dodać wg uznania bakalie ewentualnie owoce
po upływie 1,30 minut dokładnie wymieszać, zrobić kruszonkę z 1/2 kostki masła lub margaryny, 1 szklanki cukru i 1 szklanki mąki
pieczemy około 50 minut , smacznego!!!