Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe z kruszonką to przepis na idealny podwieczorek. Jest to wypiek, który uwielbiają zarówno mali, jak i duzi. Mi niezmiennie kojarzy się ze smakiem dzieciństwa. Uwielbiam zajadać się ciastem drożdżowym posmarowanym masłem.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasto: Świeże drożdże wraz z łyżką cukru, mąki i mleka rozgniatam. Odstawiam do wyrośnięcia na 15 minut w ciepłe miejsce. Masło rozpuszczam i studzę. Mąkę, cukier, ciepłe mleko, masło oraz wyrośnięte drożdże łączę. Zagniatam ciasto. Odstawiam na dwie godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto układam w kwadratowej formie do pieczenia. Kruszonka: Z podanych składników zagniatam kruszonkę. Ciasto w formie posypuję kruszonką. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Po 30 minutach wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekarnik ustawiam na 180 stopni. Piekę około 45 minut. Studzę.
Zapraszam do mojego bloga !