Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto Dukana z galaretką"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1696
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1496
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1718
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1696
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1496
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1718
Składniki
przygotuj galaretkę. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie. Sok wymieszaj z 2 szklankami wody. Dodaj żelatynę i włóż do lodówki, aby stężała.
Do naczynia (najlepiej prostokątnego) wrzuć 2 jajka, 3 łyżki kefiru, 2 łyżki otrębów, łyżkę kakao, łyżeczkę mąki kukurydzianej, 4 rozduszone tabletki słodzika, kilka kropli aromatu, łyżeczkę proszku do pieczenia.
Wszystkie wymieszaj, np. trzepaczką i włóż na 4 minuty do mikrofalówki na najwyższe fale. Po tym czasie wyjmij placek z naczynia. Tak samo zrób drugie ciasto.
Łyżkę żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wody. Twaróg rozduś i wlej do niego jogurt naturalny. Dodaj słodzik i dokładnie wszystko zmiksuj.
Przełóż jeszcze żelatynę i dalej wszystko mieszaj. Wrzuć pokrojoną w kostkę galaretkę. Na jeden placek wyłóż masę serową z galaretką, przykryj drugim plackiem.Źródło: Na żywo