Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto gruszkowe bez pieczenia"
Herbatniki pokrusz drobno i wymieszaj w misie z miękkim masłem, migdałami i 2 łyżkami cukru. Zagnieć gładką masę i rozprowadź ją na dnie tortownicy, dociskając. Schłódź. Łyżeczkę żelatyny namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie lekko podgrzej i ciepłą rozpuść w 1/5 szklanki nektaru gruszkowego. Wymieszaj.
W metalowej misce ubij mascarpone z resztą cukru i wstaw miskę do ciepłej wody. Do letniego mascarpone, ubijając, dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Ubij śmietankę i delikatnie wmieszaj do przygotowanego kremu. Rozsmaruj krem w formie na warstwie z herbatników i poczekaj, aż stężeje. Obierz gruszki, część miąższu pokrój w kostkę, a część w plastry. Wymieszaj je z sokiem z cytryny. Odmroź porzeczki.
Pozostałą żelatynę namocz w zimnej wodzie, poczekaj, aż nasiąknie i rozpuść w reszcie ciepłego nektaru gruszkowego. Rozłóż gruszki na kremie, posyp porzeczkami, zalej ciekłą żelatyną i wstaw do lodówki.
Czas przygotowania: 50 minut
Cena porcji: ok. 6 zł. Kalorie: porcja 268 kcalŹródło: Na żywo
Delikatny, orzechowy biszkopt przykryty masą gruszkową i chrupiącymi orzecham...
Odsłon: 528
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 23
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 21
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 49
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 45
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 23
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 21
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 49
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 45
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Składniki
Herbatniki pokrusz drobno i wymieszaj w misie z miękkim masłem, migdałami i 2 łyżkami cukru. Zagnieć gładką masę i rozprowadź ją na dnie tortownicy, dociskając. Schłódź. Łyżeczkę żelatyny namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie lekko podgrzej i ciepłą rozpuść w 1/5 szklanki nektaru gruszkowego. Wymieszaj.
W metalowej misce ubij mascarpone z resztą cukru i wstaw miskę do ciepłej wody. Do letniego mascarpone, ubijając, dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Ubij śmietankę i delikatnie wmieszaj do przygotowanego kremu. Rozsmaruj krem w formie na warstwie z herbatników i poczekaj, aż stężeje. Obierz gruszki, część miąższu pokrój w kostkę, a część w plastry. Wymieszaj je z sokiem z cytryny. Odmroź porzeczki.
Pozostałą żelatynę namocz w zimnej wodzie, poczekaj, aż nasiąknie i rozpuść w reszcie ciepłego nektaru gruszkowego. Rozłóż gruszki na kremie, posyp porzeczkami, zalej ciekłą żelatyną i wstaw do lodówki.
Czas przygotowania: 50 minut
Cena porcji: ok. 6 zł. Kalorie: porcja 268 kcalŹródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 264
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 507