Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupełnie inny smak szarlotki--polecam
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jaj wg swojego sprawdzonego przepisu. Jabłka obrać, wydrązyć i pokroić na cząstki. Zagotować 1 szklankę cukru na 3 szklankach wody i podgotować jabłka na tej wodzie (powinny być lekko twarde). Wyjmować jabłka łyżką cedzakową i rozłożyc na biszkopcie. Na wodzie jabłkowej ugotować 2 budynie, zalać nimi jabłka. Margarynę rozp., dodać szklankę cukru, jajka, wiórka , zamieszać i wylać na budyń. Całosc zapiekać w 160 stopniach ok. 20 min.