Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jogurtowe"
Wyrób gładkie ciasto z twarogu, cukru wanilinowego i zwykłego, szczypty soli, jajek, oleju, mleka oraz mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. W tortownicy nasmarowanej olejem i wysypanej mąką rozsmaruj ciasto. Posyp je jeszcze tartą bułką i ułóż na wierzchu oczyszczone jeżyny.
Wymieszaj kwaśną śmietanę z jajkami, cukrem i budyniem w proszku. Masę śmietanową wylej na jeżyny w tortownicy. Ciasto wstaw do rozgrzanego (do temp 200°C) piekarnika. Piecz 40-50 minut.
Migdały bez skórki posiekaj i upraż w piekarniku lub na suchej patelni. Przygotuj krokant. Skarmelizuj cukier na patelni, dodaj uprażone migdały i odstaw do stężenia. Następnie połam krokant na kawałki. Razem z jeżynami udekoruj nim ciasto.
85 minut, Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3029
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4847
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 617
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39802
Sałatka z soczystymi i słodkimi owocami granatu
Odsłon: 3029
Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!
Odsłon: 4847
Jesień ma swoje plusy, chociażby takie że w sklepach pojawiają się owoce gran...
Odsłon: 617
Przepis dnia
Nastepne danie z kuchni Szweckiej,ja akurat to jadlam z miesa z sarny,ale swi...
Odsłon: 39802
Składniki
Wyrób gładkie ciasto z twarogu, cukru wanilinowego i zwykłego, szczypty soli, jajek, oleju, mleka oraz mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. W tortownicy nasmarowanej olejem i wysypanej mąką rozsmaruj ciasto. Posyp je jeszcze tartą bułką i ułóż na wierzchu oczyszczone jeżyny.
Wymieszaj kwaśną śmietanę z jajkami, cukrem i budyniem w proszku. Masę śmietanową wylej na jeżyny w tortownicy. Ciasto wstaw do rozgrzanego (do temp 200°C) piekarnika. Piecz 40-50 minut.
Migdały bez skórki posiekaj i upraż w piekarniku lub na suchej patelni. Przygotuj krokant. Skarmelizuj cukier na patelni, dodaj uprażone migdały i odstaw do stężenia. Następnie połam krokant na kawałki. Razem z jeżynami udekoruj nim ciasto.
85 minut, Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Desery
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia. Poczujesz smak lata
Desery
Ciasto Rajskie Jabłuszko
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 37
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Sprawdzony przepis na pyszne ciasto z owocami, które wychodzi za każdym razem...
Odsłon: 98