Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jogurtowe"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Składniki
Wyrób gładkie ciasto z twarogu, cukru wanilinowego i zwykłego, szczypty soli, jajek, oleju, mleka oraz mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. W tortownicy nasmarowanej olejem i wysypanej mąką rozsmaruj ciasto. Posyp je jeszcze tartą bułką i ułóż na wierzchu oczyszczone jeżyny.
Wymieszaj kwaśną śmietanę z jajkami, cukrem i budyniem w proszku. Masę śmietanową wylej na jeżyny w tortownicy. Ciasto wstaw do rozgrzanego (do temp 200°C) piekarnika. Piecz 40-50 minut.
Migdały bez skórki posiekaj i upraż w piekarniku lub na suchej patelni. Przygotuj krokant. Skarmelizuj cukier na patelni, dodaj uprażone migdały i odstaw do stężenia. Następnie połam krokant na kawałki. Razem z jeżynami udekoruj nim ciasto.
85 minut, Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie