Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do wykonania i bardzo smaczne ciasto z kremem, które wszystkim smakuje. Parzone ciasto, które podczas pieczenia przybiera ciekawy kształt. Wspaniały deser na co dzień i od święta.
Ciasto:
Zagotować wodę z masłem i smalcem, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotować rozcierając drewnianą łyżką na małej mocy palnika około 3 do 5 minut. Masę wystudzić, choć może być także lekko ciepła.
Ucierając masę dodawać po jednym jajku. Masę podzielić na 2 części.
Każdą z części rozsmarować łyżką cienko w formie wyłożonej papierem do pieczenia i upiec oddzielnie.
Piec w piekarniku bez termoobiegu nagrzanym (góra-dół) do 190 stopni C przez 20 - 25 minut. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika.
Po wystudzeniu przełożyć kremem i wstawić na 3 godziny do schłodzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Krem:
Żółtka roztrzepać z mąką, mlekiem, sokiem z cytryny i cukrem.
Ciągle mieszając stopniowo doprowadzić do wrzenia i gotować, aż masa będzie jednolita i gęsta, jak budyń. Jeśli budyń będzie miał grudki, można przetrzeć go przez sitko lub rozbić blenderem. Masę budyniową wystudzić.
Masło zmiksować na puszysty krem i pod koniec miksowania dodawać stopniowo po łyżce wystudzony budyń.
Krem miksować do połączenia się składników i uzyskania jednolitej konsystencji.
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Odsłon: 32830
W tym filmie zebrałem 5 najprostszych i najszybszych sałatek, które można ugo...
Odsłon: 5375
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 54
Kolejna propozycja na upalne dni. Zimny torcik z pewnością Was ostudzi.
Odsłon: 2428
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 54
Kolejna propozycja na upalne dni. Zimny torcik z pewnością Was ostudzi.
Odsłon: 2428
Składniki
Ciasto: Zagotować wodę z masłem i smalcem, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotować rozcierając drewnianą łyżką na małej mocy palnika około 3 do 5 minut. Masę wystudzić, choć może być także lekko ciepła. Ucierając masę dodawać po jednym jajku. Masę podzielić na 2 części. Każdą z części rozsmarować łyżką cienko w formie wyłożonej papierem do pieczenia i upiec oddzielnie. Piec w piekarniku bez termoobiegu nagrzanym (góra-dół) do 190 stopni C przez 20 - 25 minut. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Po wystudzeniu przełożyć kremem i wstawić na 3 godziny do schłodzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Krem: Żółtka roztrzepać z mąką, mlekiem, sokiem z cytryny i cukrem. Ciągle mieszając stopniowo doprowadzić do wrzenia i gotować, aż masa będzie jednolita i gęsta, jak budyń. Jeśli budyń będzie miał grudki, można przetrzeć go przez sitko lub rozbić blenderem. Masę budyniową wystudzić. Masło zmiksować na puszysty krem i pod koniec miksowania dodawać stopniowo po łyżce wystudzony budyń. Krem miksować do połączenia się składników i uzyskania jednolitej konsystencji.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z nutellą
Desery
Lody bananowe ze śmietanką
Desery
Domowe lody bananowe fit
Desery
Tort śmietankowo malinowy.
Sernik z nutellą
Ostatnio wypatrzyłam w internecie sernik z nutellą. Trochę poczytałam, spraw...
Odsłon: 17
Lody bananowe ze śmietanką
Z tym przepisem każdy sobie poradzi. Do przygotowania tych lodów będziecie po...
Odsłon: 29